Revival van het orgel

Stichting Art UnOrganized wil een boost geven aan de revival van het orgel en verstevigen in de Nederlandse muziekcultuur.

 

De muziek staat voorop bij Art UnOrganized en in het bijzonder orgelmuziek. Art UnOrganized zorgt ervoor dat het orgelrepetoire van de klassieke muziek en moderne klassiekers uitgevoerd kunnen blijven worden.

En we worden helemaal blij als moderne componisten voor het orgel blijven componeren!

 

Onze concerten worden mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Breda, Grote Kerk Breda, Vrienden Podiumkunsten Breda, Prins Bernard Cultuurfonds Brabant, PGB, SPCI, Bos Benelux BV, Studio Knal, Doubledog, Rothuizen, Roobol B.V., Goud Printcenter en vrienden van AUO

Jong Talent 2019

Vijf concerten vanaf 5 juni om 12.45 in de Grote Kerk Breda.

Jong aanstormend talent ook dit jaar weer de hele maand juni.  En nog een concert op 3 juli. Nieuws over programma's op onze facebookpagina: MUZIEK in de GROTE KERK BREDA. Vrije gift na afloop.

5 juni Bas Koster

12 juni Martijn Borsje

19 juni Francesca Ajossa

26 juni Maria Lesovichenko

3 juli Jos Maters

  

 

 

Bach op Zondag

14 juli t/m 11 augustus 2019

Op zondag in de zomer genieten van orgelconcerten om 12.00 uur in de Grote Kerk Breda. Het concert wordt altijd ingeluid door onze Dr. Wim Thijs. Extra concert op 11 augustus! 

14 juli Darius Bakowski-Kois (PL)

21 juli Arjen Leistra (NL)

28 juli Alexey Schmitov (RU)

4 augustus Theo Jellema (NL)

11 augustus Aart Bergwerff (NL)

 

Blijf op de hoogte van de activititeiten van AUO

schrijf u in op onze nieuwsbrief:

 

 
 
 
 
 
 
 

OrgelStorm

19 juni t/m 26 juni 2019 | Orgelfestival | Breda

OrgelStorm verbindt de wereld van het traditionele concert met de moderne beleving. Stile antico en stile moderno.

Het Flentrop-orgel is in 2019 het podium voor het tweede internationale OrgelStorm festival. Met een programma vol bijzondere orgelmuziek, en cross-overs richt het festival zich op de traditionele orgelliefhebber en op nieuwe liefhebbers. De magie van het orgel komt ruim aan bod in het festival. Vernieuwing en verbreding en samenwerking met andere instrumenten en disciplines; dat is kenmerkend voor OrgelStorm.

Initiatiefnemer van OrgelStorm is stichting Art UnOrganized. Aart Bergwerff, artistiek leider van AUO doet tijdens zijn vele tournees in binnen- en buitenland contacten op met fantastische organisten, die hij weet te programmeren voor het festival.

Het programma voor OrgelStorm maken we in mei 2019 bekend! Volg ons op facebook voor onze updates: Art UnOrganized AUO en MUZIEK inde GROTE KERK BREDA

Save the date:

 19 juni t/m 26 juni 2019

 

 

Programma

 

5 juni

Bas Koster

 

12 juni

Martijn Borsje

 

19 juni  

Francesca Ajossa

 

26 juni

Maria Lesovichenko

 

3 juli

Jos Maters

 

 

  

Jong Talent

concertserie | juni & juli 2019 | Grote Kerk Breda

Op het Flentrop-orgel in de Grote Kerk Breda wordt bijna wekelijks les gegeven aan orgelstudenten. Voor de orgelstudenten is het spelen op een monumentaal historisch orgel een belangrijke ervaring. Daarmee is het Flentrop-orgel een broedplaats voor jong orgeltalent in Breda. Het onderwijs en de praktijk van concerteren komen zo dicht bij elkaar. 

Art UnOrganized biedt vijf jonge talenten in juni en juli 2019 het podium om concertervaring op te doen.
Voor de orgelstudenten zijn de concerten een goede manier om hun talent ook buiten de muren van de conservatoria zichtbaar en hoorbaar te maken. Daarnaast is de leeromgeving van de praktijk uitdagend voor de studenten, om ondersteund door ambachtelijke vaardigheid en kennis, keuzes te maken in de manier waarop zij hun muzikaliteit inzetten. 

Studenten van de Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam komen hiervoor speciaal naar Breda. Zij ervaren de lessen en de concerten als een extra impuls en verrijking voor hun opleiding. Het echte werk! Daar gaat het uiteindelijk allemaal om; de toetsen bespelen en de registers bedienen van een groot vierklaviersorgel.

 

Jong Talent

Orgelconcertserie

Grote Kerk Breda

 

5 juni - 12 juni

19 juni - 26 juni - 3 juli

( op woensdagen ) 

Aanvangstijd concerten om 12.45 uur

Toegang vrije gift

 

 

 

 

Francesca Ajossa

19 juni 2019 | Jong Talent concert | Grote Kerk Breda

Born in Cagliari in 1999, Francesca Ajossa started her musical training at a very young age in the class of prof. Angelo Castaldo at the “Palestrina” Conservatory in Cagliari.She took masterclasses from musicians such as G. Bovet, L. Lohmann, H. Deutsch, D.Zaretsky, J.Palur, L. van Doeselaar, C. Mantoux and O. Latry.

 

As an organist she played at various festivals in Italy and abroad, such as the ones held in Rome, Fermo, Cagliari, Monza, Naples, Pisa, Cosenza, Alghero, Fussen, Ottobeuren and Kokkola. In December 2016 she played three concerts in Hong Kong and Macao on the occasion of the Pope’s 80th birthday.She also performed as a soloist with the Orchestra “La Rejouissance”, with the “Palestrina Chamber Orchestra” and in November 2018 she played the Poulenc Organ Concerto with the “Codarts String Orchestra”.             In 2015 she was admitted as an active pupil to the “International Bach Academy” held by prof. Jacques van Oortmerssen and she won the Second Prize at the “Premio AbbadoCompetition”. 

 

 

She was also a finalist at the “Fourth International Agati – Tronci Competition” and she is one of the eight young organists who were chosen to attend the “Young Talents Class” at
the Haarlem Organ Festival (2016), where she also played at the final Presentation Recital. In 2017 Francesca recorded a CD with Organ Music from Sardinia in the 18th and 19th
Century for the label “Tactus” and she studied as an Erasmus Exchange student in the class of Prof. Ben van Oosten at Rotterdam Conservatoire, where she is now following the Master of Music course and is a recipient of the “Grada van Beek-Donner Scholarship 2018-2019”.

Klik door voor het volledige programma van het festival

OrgelStorm
Internationaal Orgelfestival Breda

 

19 juni 2019 | Grote Kerk Breda

 

Aanvangstijd concert 12.45 uur

 

Toegangsprijs vrije gift

Concerten:

 

 

Darius Bakowski Kois  (PL)

14 juli

 


Arjen Leistra  (NL)

21 juli

 

 

Aart Bergwerff (NL)

28 juli

 

 

Theo Jellema (NL)

4 augustus

 

 

 

 

 

 

Bach op Zondag

In de zomerserie van de orgelconcerten van Bach op Zondag belicht AUO het werk van Bach steeds vanuit een ander perspectief. Het orgeloeuvre van Johan Sebastian Bach is bij deze traditionele concertreeks het uitgangspunt. AUO programmeert per concert een (inter)nationale toporganist

 

De concerten van Bach op Zondag in deze zomerse serie in 2019 worden gespeeld door Dariusz Bakowski Kois uit Polen. En uit Nederland Arjen Leistra, Theo Jellema en Aart Bergwerff. 

 

 

Bachcollege

Wim Thijs is voormalig windsurfkampioen, oud-official bij de Olympische Spelen, fervent orgelspeler, Bachfanaat en zelfverklaard chaoot en flapuit. Op de TU was hij vooral bekend om zijn ‘pretcolleges’ over velerlei onderwerpen. Voor Bach op Zondag is hij de warme gastheer, die iedereen moeiteloos meeneemt in de wonderbaarlijke wereld van Bach. 

Bach op Zondag

Orgelconcert met Bachcollege

 

14, 21, 28  juli en 4 augustus

Grote Kerk Breda

 

Aanvangstijd 12.00 uur

 

Vrije gift na afloop

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact:

 

Stichting Art UnOrganized

 

info@artunorganized.nl

 

06 44866786

 

 

 

 

 

Over Art UnOrganized

Klassieke orgelconcerten en nieuwe cross-overs

AUO programmeert en organiseert orgelconcerten en orgelfestivals waarin de verbinding wordt gezocht met andere muziekstromingen zoals Jazz en muziek uit andere culturen. Het orgel is in wezen een ‘modern’ muziekinstrument; een synthesizer avant-la-lettre. AUO verrast door de traditionele en vernieuwende kanten van het orgel zichtbaar en hoorbaar te maken.

 

Flentrop-orgel Grote Kerk Breda

AUO is opgericht in Breda en heeft haar thuisbasis verbonden aan het Flentrop-orgel in de Grote Kerk Breda. Van hieruit werkt zij aan de organisatie van nationale en internationale orgelconcerten. De programmering in het eerste jaar van de stichting is gericht op de Grote Kerk Breda.

 

Zoveel orgels

Orgelparadijs Nederland kent een uniek orgellandschap. In Nederland wordt het orgel vooral geassocieerd met de kerkdienst. AUO wil het orgel toekomst geven als concertinstrument in de 21e eeuw. Een nieuw elan, een nieuwe beleving, 

waarin de rijke traditie van klassieke orgelconcerten wordt gecombineerd met nieuwe cross-overs.

Bestuur

stichting Art UnOrganized

Pierre Maas

Bas Koster

Joost Heere

Petra Koeman

Wim Thijs

 

Artistieke leiding

Aart Bergwerff

Zakelijke leiding

Lisette Ooms

Tango cd

Mi Corazón - tangos para órganos

Astor Piazzolla, Igor Stravinsky, Klaas de Vries, Jan Raas, Jeroen van Veen, Fredrik Sixten. Tango op het orgel een nieuwe cd van Aart Bergwerff met nieuwe composities en arrangementen.

In het voorjaar van 2017 heeft Aart Bergwerff op uitnodiging van het Orgelpark Amsterdam de cd Mi Corazón: tangos para órganos opgenomen. Een heel bijzonder project waar hij met veel liefde aan gewerkt heeft. Twaalf tango's van zes componisten op één cd. Het is een bijzonder gegeven dat de tango als muzikale vorm zo laat met het orgel in aanraking is gekomen. Organist Aart Bergwerff raakte daardoor geïnspireerd: hij bewerkte verschillende tangocomposities voor het orgel.

Op Mi Corazón zijn nieuwe tangocomposities en nieuwe arrangementen opgenomen. Voor deze cd componeerde Jeroen van Veen speciaal zijn Minimal Prelude nr. 60/Tango for Organ, componist Klaas de Vries bewerkte zijn vier tango’s voor zangstem en orgel, gezongen door mezzosopraan Gerrie de Vries. Van organist Jan Raas werd de Tango voor Mineke opgenomen en van Astor Piazzolla en Igor Stravinsky bewerkte ik tango’s voor het orgel. Tijdens het tangoconcert op 29 oktober in het Orgelpark Amsterdam wordt live gedanst door het professionele tangopaar Carlos en Mirella.

Agenda

 

12 mei 2019

 

Tangoconcert met Tangopaar Carlos y Mirella

 Sint Pieterskerk Turnhout  (B)

16.00 uur

 

 

 

 

 

Jong Talent
Bas Koster
05 June 2019 12.45 uur - 13.30 uur
Grote Kerk - Breda
Bas Koster speelt een concert in de serie Jong Talent
Kaarten kopenMeer info
Jong Talent
Martijn Borsje
12 June 2019 12.45 uur - 13.30 uur
Grote Kerk - Breda
Martijn Borsje speelt een concert in de serie Jong Talent
Kaarten kopenMeer info
Jong Talent
Francesca Ajossa
19 June 2019 12.45 uur - 13.30 uur
Grote Kerk - Breda
Francesca Ajossa speelt een concert in de serie Jong Talent.
Kaarten kopenMeer info
OrgelStorm
Passe-partout
19 June 2019 13.00 uur
Grote Kerk - Breda
Kaarten kopenMeer info
OrgelStorm
Organ Lounge
20 June 2019 20.30 uur
Grote Kerk Breda
Kaarten kopenMeer info
OrgelStorm
Aurora Borealis Concert
21 June 2019 20.30 uur
Grote Kerk - Breda
Aurora Borealis
Kaarten kopenMeer info
OrgelStorm
Aurora Borealis Lecture
21 June 2019 19.30 uur - 20.15 uur
Grote Kerk - Breda
Lecture over de de tot standkoming van Aurora Borealis door Fredrik Sixten
Kaarten kopenMeer info
OrgelStorm
Jubileumconcert 50 jaar Hillen-orgel
22 June 2019 20.30 uur
Grote Kerk - Breda
Kaarten kopenMeer info
OrgelStorm
Le monde a l'envers
23 June 2019 15.30 uur
Grote Kerk - Breda
Kaarten kopenMeer info
Jong Talent
Maria Lesovichenko
26 June 2019 12.45 uur - 13.30 uur
Grote Kerk - Breda
Maria Lesovichenko speelt in onze serie Jong Talent een concert.
Kaarten kopenMeer info
Jong Talent
Jos Maters
03 July 2019 12.45 uur - 13.30 uur
Grote Kerk - Breda
Jos Maters speelt een concert in serie Jong Talent.
Kaarten kopenMeer info
Bach op Zondag
Darius Bakowski Kois
14 July 2019 12 uur - 12.45 uur
Grote Kerk - Breda
Darius Bakowski speelt een concert in de serie Bach op Zondag
Kaarten kopenMeer info
Bach op Zondag
Arjen Leistra
21 July 2019 12 uur - 12.45 uur
Grote Kerk - Breda
Arjen Leistra (NL) speelt een concert in de serie Bach op Zondag
Kaarten kopenMeer info
Bach op Zondag
Aart Bergwerff
28 July 2019 12 uur - 12.45 uur
Grote Kerk - Breda
Aart Bergwerff (NL) speelt een concert in de serie Bach op Zondag
Kaarten kopenMeer info
Bach op Zondag
Theo Jellema
04 August 2019 12.00 uur - 12.45 uur
Grote Kerk - Breda
Theo Jellema speelt een concert in de serie Bach op Zondag
Kaarten kopenMeer info